Asbest

Asbest

Asbest kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het verwerken en bewerken van asbest is daarom sinds 1993 verboden. Het verwijderen van asbest is aan strenge regels gebonden. Wij houden toezicht op het verwijderen en vervoeren van asbest. Ook handhaven wij de naleving van de wetten en regels. Die verschillen voor bedrijven en particulieren. Op deze pagina leest u aan welke wetten en regels u zich moet houden.

  • Asbest bij particulieren

    Heeft u asbest gevonden in of om uw eigen woning? Dan mag u dat als particulier alleen onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen.

  • Asbest herkennen

    Hoe ziet asbest eruit en waar kunt u het allemaal aantreffen? Daar leest u meer over op deze pagina.

  • Asbest bij bedrijven

    Heeft u een bedrijf waar asbest is aangetroffen en wilt u het asbest verwijderen? Dit moet u altijd laten doen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Ook moet u een sloopmelding bij de gemeente doen.

Misschien ook interessant

Opslag van Lithium-ion accu’s en batterijen

De opslag van Lithium-ion batterijen en accu’s neemt een grote vlucht en kent verschillende risico’s. Wat de meeste met elkaar gemeen hebben is dat zij instabiel kunnen worden bij overladen, diepontladen, hoge én lage temperaturen en slag of stoot.

Propaanopslagtanks

Een propaanopslagtank is een tank waarin vloeibaar gemaakt gas onder druk is opgeslagen. Om calamiteiten met propaanopslagtanks te voorkomen gelden…

Koelinstallaties

Het is belangrijk dat een koelinstallatie veilig werkt en niet gevaarlijk is voor uw omgeving. Daarom zijn er milieuregels en die hebben wij voor u op een rijtje gezet.