Spring naar content
Asbest

Asbest

Asbest kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het verwerken en bewerken van asbest is daarom sinds 1993 verboden. Het verwijderen van asbest is aan strenge regels gebonden. Wij houden toezicht op het verwijderen en vervoeren van asbest. Ook handhaven wij de naleving van de wetten en regels. Die verschillen voor bedrijven en particulieren. Op deze pagina leest u aan welke wetten en regels u zich moet houden.

  • Asbest bij particulieren

    Heeft u asbest gevonden in of om uw eigen woning? Dan mag u dat als particulier onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Voldoet u daar niet aan? Dan moet u een gecertificeerd bedrijf inschakelen. U heeft altijd toestemming nodig van de gemeente.

  • Asbest bij bedrijven

    Heeft u een bedrijf waar asbest is aangetroffen en wilt u het asbest verwijderen? Dit moet u altijd laten doen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Ook moet u een sloopmelding bij de gemeente doen.

Misschien ook interessant

Milieuwetgeving bij horecabedrijven

Op uw horecabedrijf kunnen veel milieuregels van toepassing zijn. Op deze pagina vindt u een overzicht van de wet- en regelgeving waar u aan moet voldoen.

Milieuwetgeving bij garagebedrijven

Heeft u een garage of een wasstraat? Dan moet u zich aan bepaalde milieuwetten en -regels houden.

Vuurwerk voor bedrijven

Aan vuurwerk zijn regels verbonden. Die regels gaan over het kopen, verkopen, opslaan, vervoeren en afsteken van vuurwerk. Op deze pagina leest u aan welke vuurwerkregels u zich als bedrijf moet houden.