Voorbereiden op Omgevingswet: oefenen, oefenen, oefenen

Nog 8 weken en dan gaat de Omgevingswet in. Bij Omgevingsdienst Achterhoek zijn we al geruime tijd druk aan het oefenen om de wet- en regelgeving onder de knie te krijgen.

Eerst zijn de collega’s klassikaal getraind met een algemeen deel. Nu oefenen we met specifieke casussen, toegespitst op de vakgebieden van de deelnemende collega’s. Goed om te zien dat iedereen enthousiast meedoet en gretig aan het leren is. 

Complex

Een quote van een van de collega’s: “De wet is complex en het is veel om te leren, maar de lessen zijn duidelijk en op de praktijk gericht. Hierdoor zijn we goed voorbereid.” Op 1 januari zijn we nog niet klaar met trainen, maar zijn we qua inhoud wel al goed op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving. 

Kennis delen

De Omgevingswet betekent niet alleen veranderingen voor ons bij de omgevingsdienst. Ook onze collega’s bij de gemeenten waar wij voor werken krijgen hiermee te maken. Bijvoorbeeld als het gaat om milieuthema’s in het omgevingsplan. Onze kennis delen we met hen, zodat zij ook goed geïnformeerd zijn. Dit is overigens niet nieuw, de afgelopen jaren hebben we al verschillende keren bijeenkomsten gehouden waar altijd veel belangstelling voor is. We vinden het belangrijk om onze expertise te delen!