Controles bij campings en recreatieterreinen

De komende jaren gaan onze medewerkers alle campings en recreatieterreinen in de Achterhoek bezoeken. We maken daarbij onderscheid tussen kleine en grote campings.

Flitsbezoek aan kleine campings

Bij de kleine campings voeren we een flitsbezoek uit, waarbij we onder andere letten op de activiteiten en de veiligheid op het terrein. Mochten er zaken spelen, dan maken we een afspraak voor een uitgebreid bezoek.

Bezoek aan grote campings per gebied

De grote campings gaan we per gebied aanpakken. We nemen contact met campingeigenaren op om een bezoek te plannen om de milieucontrole uit te voeren. Bevindt zich op de camping nog een horeca, supermarkt, zwembad of ander bedrijf, dan voeren wij hier ook een controle uit.  

Na het maken van een afspraak vragen wij de eigenaar om relevante gegevens op te sturen, zoals energie-jaarverbruik, logboek propaantank, bewijs van lediging van putten, afvoerbonnen van (gevaarlijk) afval, gegevens van koelinstallaties en inspecties van stookinstallaties. Al deze gegevens beoordelen we voordat we de milieucontrole gaan uitvoeren. Hierdoor wordt de bezoektijd verkort.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.