Zelfcheck bij garagebedrijven

Normaal gesproken bezoeken onze toezichthouders elk jaar bedrijven. Ze controleren dan of deze bedrijven zich aan de milieuregels houden. In 2021 voeren wij de milieucontrole bij sommige bedrijfsbranches anders uit dan gebruikelijk. Zo zullen wij garages niet zomaar bezoeken. Wij zetten eerst een zelfcheck in.

Waarom een zelfcheck?

Als u een garage heeft, voert u een belangrijk deel van de controle nu zelf uit als zelfcheck. Dat doet u door een digitale vragenlijst in te vullen. Op deze manier proberen wij het fysiek contact te beperken, vanwege de coronamaatregelen. Ook bespaart u hiermee tijd.

Hoe het werkt

U krijgt een e-mail met een link naar de digitale vragenlijst. Door het invullen van de vragen laat u zien of u de milieuregels in het bedrijf naleeft. U leest de vragen met toelichting door en beantwoordt deze. Bij sommige vragen verzoeken wij u een document en/of foto toe te voegen.

Het kan zijn dat wij uw bedrijf alsnog bezoeken. Bijvoorbeeld als we niet op tijd de vragenlijst van u hebben gekregen. Of als uit uw antwoorden van de vragenlijst blijkt dat een bezoek nodig is. Dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Bereid u voor op de zelfcheck

Normaal gesproken controleren wij tijdens een bezoek aan garages op diverse risicofactoren voor het milieu. Wij hebben een infographic gemaakt met 12 belangrijke risicofactoren waar wij op controleren. Deze risicofactoren komen ook aan bod in de vragenlijst van de zelfcheck.

U kunt deze risicofactoren gemakkelijk zelf checken. Daardoor voorkomt u schade aan het milieu en verkleint u de kans op overtredingen. Ook bent u zo goed voorbereid om de digitale vragenlijst in te vullen.

Klik hier om de infographic over milieuwetgeving voor garagebedrijven te downloaden.