Ondermijning aanpakken in de Achterhoek: terugblik op inspirerende bijeenkomst

Op dinsdagmiddag 26 oktober organiseerde Omgevingsdienst Achterhoek een bijeenkomst over ondermijning voor zijn samenwerkingspartners. Het thema werd van diverse kanten belicht en afgesloten met een interactieve discussie. Als terugblik op deze inspirerende bijeenkomst is nu een digitaal magazine gepubliceerd.

Inhoud van het magazine

In het magazine geven we de belangrijkste inzichten over ondermijning weer van de sprekers tijdens de bijeenkomst: voorzitter van Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) en burgemeester van de gemeente Berkelland Joost van Oostrum, directeur Petra van Oosterbosch en coördinator Ondermijning Nico Wierenga van ODA, Paul van der Weiden van Platform Veilig Ondernemen (PVO) & Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en tot slot burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Zij deelde haar ervaringen over het vinden van een drugslab in de gemeente.

De sprekers gingen samen met de andere aanwezigen in gesprek over het bestrijden van ondermijning, en ook hiervan vindt u een samenvatting in het magazine. Daarnaast kunt u allerlei achtergrondinformatie over ondermijning bekijken, waaronder enkele interessante leestips voor als u meer informatie zoekt.

Klik hier om het magazine over ondermijning te bekijken.

Meer informatie of meedenken?

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Omgevingsdienst Achterhoek op het gebied van ondermijning? Of heeft u een goed idee hoe we de samenwerking in de regio verder kunnen verbeteren om ondermijning aan te pakken? Dan horen we graag van u! Neem daarvoor contact met ons op via bestuurssecretariaat@odachterhoek.nl. En is er een ander onderwerp waarover u als samenwerkingspartner in de toekomst graag een bijeenkomst van ODA wilt bijwonen? Laat het ons weten!