Spring naar content
Nieuws

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: ‘Jouw werk: overal om je heen’

De zeven Gelderse Omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Alle vacatures vind je nu op de nieuwe vacaturewebsite WerkenbijGO.nl. Ook start er deze week een campagne, waarin het werk van de Gelderse Omgevingsdiensten centraal staat. Met interviews en ervaringsverhalen in tekst en beeld laten we zien dat we veel interessante en uitdagende functies hebben.

Controles buitengebied Berkelland: meerdere boetes en waarschuwingen

Vorige week vrijdag hebben opsporingsambtenaren in het buitengebied van Berkelland controles uitgevoerd. Omgevingsdienst Achterhoek nam ook deel. Er werd bij de controles extra aandacht besteed aan ondermijning.

Meerdere waarschuwingen en bekeuringen tijdens controle buitengebied Aalten

Op zaterdag 12 maart zijn in het buitengebied van de gemeente Aalten controles uitgevoerd. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam hieraan deel. Bij de controles werden acht bekeuringen uitgeschreven. Ook kregen meerdere mensen een waarschuwing.

Omgevingswet opnieuw uitgesteld

Op 1 juli 2022 zou de Omgevingswet ingaan: een nieuwe wet die ook veel invloed heeft op de werkzaamheden en dienstverlening van Omgevingsdienst Achterhoek. Minister Hugo De Jonge heeft nu besloten om de Omgevingswet opnieuw uit te stellen.

Beter en effectiever toezicht door drones

De toekomst van toezicht: zo noemt onze collega Arno Hofhuis de inzet van drones door omgevingsdiensten. Vanaf 1 januari 2022 mogen drones waarschijnlijk worden ingezet bij het werk. En daar is Arno als dronepiloot helemaal klaar voor.

Ondermijning aanpakken in de Achterhoek: terugblik op inspirerende bijeenkomst

Onlangs organiseerde Omgevingsdienst Achterhoek een bijeenkomst over ondermijning. Het thema werd van diverse kanten belicht en afgesloten met een interactieve discussie. Als terugblik is nu een digitaal magazine gepubliceerd. Bekijk 'm hier!

Achterhoekse Werkplaats verkent Omgevingswet en samenwerkingspartners

Hoe verloopt de vergunningaanvraag voor een melkkoeienstal in de Achterhoek als de Omgevingswet is ingegaan? Die case verkennen Sandra Vink en Annemieke Vos. Namens Omgevingsdienst Achterhoek zijn zij allebei coördinator in de projectgroep Omgevingswet. In dit interview vertellen ze meer over de case.

Handhavingsactie buitengebied Oost Gelre: waarschuwingen en een boete

Op vrijdag 5 november hebben 19 opsporingsambtenaren in het buitengebied van Oost Gelre controles uitgevoerd. Bij de controles werden diverse waarschuwingen uitgedeeld en ook een boete. Verder hebben sommige gevonden situaties nader onderzoek nodig.

Handhavingsactie en grenscontrole in Winterswijk

Op 2 oktober hebben opsporingsambtenaren controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam deel aan deze actie. De handhavingsactie werd afgesloten met een grenscontrole. In totaal is er tien keer proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwingen en boetes bij handhavingsactie buitengebied Berkelland

Op vrijdag 17 september hebben opsporingsambtenaren in het buitengebied van Berkelland controles uitgevoerd. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam hieraan deel. Bij de controles kregen meerdere mensen een boete of waarschuwing.