Spring naar content
Nieuws

Beter en effectiever toezicht door drones

De toekomst van toezicht: zo noemt onze collega Arno Hofhuis de inzet van drones door omgevingsdiensten. Vanaf 1 januari 2022 mogen drones waarschijnlijk worden ingezet bij het werk. En daar is Arno als dronepiloot helemaal klaar voor.

Ondermijning aanpakken in de Achterhoek: terugblik op inspirerende bijeenkomst

Onlangs organiseerde Omgevingsdienst Achterhoek een bijeenkomst over ondermijning. Het thema werd van diverse kanten belicht en afgesloten met een interactieve discussie. Als terugblik is nu een digitaal magazine gepubliceerd. Bekijk 'm hier!

Achterhoekse Werkplaats verkent Omgevingswet en samenwerkingspartners

Hoe verloopt de vergunningaanvraag voor een melkkoeienstal in de Achterhoek als de Omgevingswet is ingegaan? Die case verkennen Sandra Vink en Annemieke Vos. Namens Omgevingsdienst Achterhoek zijn zij allebei coördinator in de projectgroep Omgevingswet. In dit interview vertellen ze meer over de case.

Handhavingsactie buitengebied Oost Gelre: waarschuwingen en een boete

Op vrijdag 5 november hebben 19 opsporingsambtenaren in het buitengebied van Oost Gelre controles uitgevoerd. Bij de controles werden diverse waarschuwingen uitgedeeld en ook een boete. Verder hebben sommige gevonden situaties nader onderzoek nodig.

Handhavingsactie en grenscontrole in Winterswijk

Op 2 oktober hebben opsporingsambtenaren controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam deel aan deze actie. De handhavingsactie werd afgesloten met een grenscontrole. In totaal is er tien keer proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwingen en boetes bij handhavingsactie buitengebied Berkelland

Op vrijdag 17 september hebben opsporingsambtenaren in het buitengebied van Berkelland controles uitgevoerd. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam hieraan deel. Bij de controles kregen meerdere mensen een boete of waarschuwing.

Meer bereiken met data-analyse

Omgevingsdienst Achterhoek werkt samen met zes andere omgevingsdiensten in het Gelders Stelsel. Een van de samenwerkingsgebieden is het nieuwe programma 'Toezicht & Handhaving voor complexe gemeentelijke bedrijven'. Hierbij gaat de inzet van data een grote rol spelen. In dit artikel licht directeur Petra van Oosterbosch dit programma toe.

Controle in Zutphen: illegale sigarettenfabriek ontdekt

Op donderdag 21 juni is op bedrijventerrein De Mars in Zutphen een integrale controle uitgevoerd. Er zijn in totaal twintig bedrijven bezocht. Aan deze gezamenlijke nam ook Omgevingsdienst Achterhoek deel.

Vergadering Algemeen Bestuur

Op woensdag 30 juni vindt een vergadering van ons Algemeen Bestuur plaats. De vergadering is van 10.30 tot 12.00 uur.

Controles buitengebied Lochem: overtredingen en verdachte situaties

Op zaterdag 19 juni hebben controleurs in het buitengebied van Lochem controles uitgevoerd. Ook Omgevingsdienst Achterhoek nam deel aan de actie, waarbij meerdere mensen een boete of waarschuwing kregen.