Milieuwetgeving bij horecabedrijven
Op uw horecabedrijf kunnen veel milieuregels van toepassing zijn. Deze regels staan onder andere in het Activiteitenbesluit en de Wet milieubeheer.
Aan welke regels moet u zich houden?
Een paar voorbeelden van regels waar u zich als horecabedrijf aan moet houden:
- U moet afval aan erkende afvalverzamelaars afgeven.
- U moet zich aan geluidsnormen houden.
- Voor het koudemiddel in uw koelinstallaties kunnen regels gelden.
- Als u voedsel bereidt in uw bedrijf, moet u een vetafscheider hebben.
- Misschien moet u verplicht energiebesparende maatregelen nemen.
Er zijn nog meer zaken waar u zich aan moet houden. U bent er als bedrijf zelf verantwoordelijk voor dat u zich aan alle regels houdt. Om u hierbij te helpen, hebben wij een overzicht van belangrijke wetgeving opgesteld.
Overzicht van milieuwetgeving voor horecabedrijven
Wij hebben een infographic en folder gemaakt met een overzicht van wetgeving waar u zich als horecabedrijf aan moet houden. Hiermee kunt u zelf beoordelen aan welke regels uw bedrijf moet voldoen. Daardoor voorkomt u schade aan het milieu en verkleint u de kans op overtredingen.
Klik hier om de infographic over milieuwetgeving bij horecabedrijven te downloaden.
Hier downloadt u de A5-folder over milieuwetgeving bij horecabedrijven.