Milieuwetgeving bij horecabedrijven

Op uw horecabedrijf kunnen veel milieuregels van toepassing zijn. Deze regels staan onder andere in het Activiteitenbesluit en de Wet milieubeheer.

Aan welke regels moet u zich houden?

Een paar voorbeelden van regels waar u zich als horecabedrijf aan moet houden:

  • U moet afval aan erkende afvalverzamelaars afgeven.
  • U moet zich aan geluidsnormen houden.
  • Voor het koudemiddel in uw koelinstallaties kunnen regels gelden.
  • Als u voedsel bereidt in uw bedrijf, moet u een vetafscheider hebben.
  • Misschien moet u verplicht energiebesparende maatregelen nemen.

Er zijn nog meer zaken waar u zich aan moet houden. U bent er als bedrijf zelf verantwoordelijk voor dat u zich aan alle regels houdt. Om u hierbij te helpen, hebben wij een overzicht van belangrijke wetgeving opgesteld.

Overzicht van milieuwetgeving voor horecabedrijven

Wij hebben een infographic en folder gemaakt met een overzicht van wetgeving waar u zich als horecabedrijf aan moet houden. Hiermee kunt u zelf beoordelen aan welke regels uw bedrijf moet voldoen. Daardoor voorkomt u schade aan het milieu en verkleint u de kans op overtredingen.

Klik hier om de infographic over milieuwetgeving bij horecabedrijven te downloaden.

Hier downloadt u de A5-folder over milieuwetgeving bij horecabedrijven.