Koelinstallaties

Heeft u een airco, warmptepomp of vriescel in uw bedrijf? Welke koel- of vriesinstallatie u ook heeft, het is belangrijk dat deze veilig werkt en niet gevaarlijk is voor uw omgeving. Daarom zijn er milieuregels. Wij controleren of u zich aan die regels houdt. Maar wat zijn die regels precies? Die hebben wij voor u op een rijtje gezet in een folder.

De inhoud van deze pagina sluit mogelijk nog niet (volledig) aan bij de nieuwe Omgevingswet. Heeft u vragen over koelinstallaties, neem dan contact met ons op. Deze pagina zal spoedig geüpdatet worden met de actuele informatie. Aan de tekst op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Regels voor uw vriesinstallatie of koelinstallatie

Wilt u weten welke milieuregels er zijn voor uw koel- of vriesinstallatie? Dit hangt af van het koudemiddel in uw installatie. Voor verschillende soorten koudemiddel hebben we een folder gemaakt, waarin u de regels kunt lezen:

Gerelateerd

Milieuwetgeving bij horecabedrijven

Op uw horecabedrijf kunnen veel milieuregels van toepassing zijn. Op deze pagina vindt u een overzicht van de wet- en regelgeving waar u aan moet voldoen.

Vergunningen en meldingen voor bedrijven

Wilt u een bedrijf starten? Of veranderen de activiteiten van uw bedrijf? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning voor milieu moet aanvragen of een ‘melding milieubeheer’ moet doen.

Bedrijfscontrole

Als ondernemer moet u zich houden aan milieuregels. Om te kijken of u dit doet, voeren wij bedrijfscontroles uit.